Nyhetsbrev 2209

 

Trädgårdsdag

Imorgon den 2 oktober är det dags för trädgårdsdag med fika igen. Vi samlas kl 10 och håller på tills vi känner oss nöjda – några timmar som vanligt. Vid fikat kan vi ju passa på att samtala om hur trädgården och vår tomt kan skötas framöver. Det finns kanske andra frågor som det kan vara bra att diskutera när vi är samlade.

Det är på trädgårdsdagen vi alltid förundras över vad många händer kan åstadkomma på några få timmar!

 

Trapprengöring

onsdag den 5 oktober kommer SaneringsCompaniet och gör rent stenläggningen i trappor och trapphus. Spindlarna blir vi aldrig av med, men deras parningsperiod är över och därmed hoppas vi att det faller ner mindre träck från dem.

Inför rengöringen ber vi er plocka undan dörrmattor och ev annat som ni har utanför dörren så att det går smidigt att komma åt överallt.

 

Rengöring av luftfilter

Nu när insektssäsongen är över kan det vara bra att se över de luftfilter som sitter i fläktarna. Det fastnar mycket skräp i dem som påverkar effekt och energiåtgång i fläktarna.

I stället för att köpa nya kan de rengöras. Tag försiktigt ut dem och ”knacka” dem rena och/eller dammsug dem. Det gör susen! Tystare fläkt och renare luft. Se till att elen är bruten till fläkten när ni går in i den.

Ja, det var allt för den här gången. Vi ses imorgon på trädgårdsdagen!